2016-03 rindert procee

Vis verslag Denemarken Langeland

Sommigen zullen wel weten dat mijn werkzaamheden zich voor een groot deel op de Waddenzee afspeelt.
In opdracht van Liander controleren en onderhouden we de kabels en leidingen die door de Waddenzee naar de eilanden liggen.
Dat is niet een vak wat je op school leert. Dit is er door de jaren heen ingeslopen onder leiding van een oude rot in het vak.
Deze oude rot  is vanaf 1974 toen de eerste leidingen door de Waddenzee werden gelegd betrokken geweest bij dit fenomeen. Vanaf 1985 heeft deze man mij onder zijn hoede genomen en heeft hij mij alle kneepjes van dit vak geleerd.
Sietse van de Schaaf is een legende op dit gebied en inmiddels 84 jaar oud.
Ik heb nog steeds contact met Sietse, en hij liet mij weten graag eens met mij in Denemarken te  vissen. Zo gezegd zo gedaan.
Op 19 maart zijn we vertrokken richting Spodsbjerg.

Zondag 20 mrt.

Om 9.00 uur lagen we op de Langeland belt. Koud maar verder mooi weer, zon en weinig wind.
Koers gezet naar het zuidelijkste puntje van Langeland, daar waar we jaren ervoor goed hadden gevangen. We kwamen nu bedrogen uit. Maar het voordeel van ver weg starten is dat je langzaam terug kunt vissen. Halverwege  kwamen we een prima stek tegen. Met wapper lijnen en pilkers werden verschillende mooie kabeljauwen gevangen.
Ook onze vriend Sietse deed dapper mee. Het pilkeren was niet zijn ding, maar met een wapperlijn met zagers deed hij prima mee. Tot 17.00 uur door gevist ( het is moeilijk stoppen als het goed gaat  ) We konden 22 gullen bijtellen.  Voor een groot deel tussen de 60 en 70 cm.  Een dag om in te lijsten

Maandag 21 mrt.

Het weer was wederom goed, maar de wind was iets aangetrokken.
Hierdoor waren we beperkt met de stekken keuze. We zijn voor de kust voor anker gegaan om het diner bij elkaar te vissen. Dat is hier niet echt moeilijk. Je moet alleen even uitvinden op welke diepte ze te vangen zijn.
Rond 15.00 uur hadden we genoeg scharren en  schollen voor het diner.

Dinsdag 22 mrt.

Het weer is beter, wederom naar onze stek van zondag. Ook nu zit er vis en worden er weer mooie gullen gevangen. En als verassing een koolvis van 60 cm.
Aan het eind van de dag tellen we 18 gullen

Woensdag 23 mrt.

Omdat ik vrijdag voor een kijk operatie aan mijn knie naar het ziekenhuis moet kunnen we niet de hele dag besteden aan het vissen, er moet ook gesopt worden. Met goede moed vertrekken we weer om 8.30 uur naar onze stek. Ook nu wordt er weer vis gevangen. Toen we om 12.00 uur voor de laatste keer de pilkers naar de diepte lieten zakken hebben we wederom 9 dikke gullen gehaakt. Bijzonder dat uit die grote zee de vissen azen op een vierkante meter.

s ‘Middags boot schoon gemaakt en de vakantie woning schoon op orde gebracht. We worden aangenaam verast door een fazant die ons nauwlettend door het raam in de gaten houdt.

s‘ Avonds werden we nog getrakteerd op een mooie maanopkomst.

Het was een fijne week, we zijn dan ook donderdag met een tevreden gevoel huiswaarts gekeerd.