2016-06, Humble, Peter en Stephan

Donderdag 9-6, in de ochtend alles in de auto geladen, tappen en Mesheften uit de vriezer en na afscheid genomen te hebben van mijn gezin, rijd ik tegen 10.30u eerst naar Mario van SuperCatch om mijn bestelde 1,5 kilo Kweekzagers, welke er weer formidabel uitzagen. Dit te samen met al mijn materiaal van Zeevisshop.com en Hengelsportvanderpoel, wat kan er dan nog misgaan?

Na wat oponthoud onderweg, ben ik tegen half 4 bij mijn goede vriend Stephan en we spenderen de 2 dagen voor vertrek aan Shopping voor de mee te nemen boodschappen en lange wandelingen en natuurlijk een natje en een droogje. Zaterdag ochtend stond het alarm op 02.30u, maar niet gehoord, dus om goed 3 uur schrik ik wakker en zijn we gewoon wat later weg, bijna zonder oponthoud arriveren we om 10.30u in Spodsbjerg in de hengelsport zaak en kopen daar wat souvenirs en klein materiaal en om 11.15u zijn we bij Haus und boot en worden we geholpen door Rainer en al snel zijn we bij het huisje, met onze huur boot.

Na het uitladen van de auto, proosten we op ons zonnig terras op een goede visrijke vakantie. Ons huisje is een gemoedelijk huis met al het nodige voor een goede visvakantie!

Als we er een paar hebben genuttigd, met een broodje spek, gaan we voor een uurtje de koffer in en tegen half 6 begint onze visvakantie echt!

Het is even zoeken en de waypoints van vorig jaar geven niets, tot we op een oude spot voor gul zijn op 19,5 m en dan is het bingo, schollen, enkel en in doublet, de meeste tussen de 35 en 45 cm en Stephan weet zelfs nog een doublet gepen binnen te halen, fantastisch!

Dit alles onder het genot van een prachtig en stekend zonnetje, waarbij de gul niet thuis geeft, zoals we al vernomen hadden van Morton.

Na 2 uurtjes vissen, geven we het op, doodmoe en nog niet goed uitgerust, beiden hebben we 14 schollen en nog wat schar en de 2 gepen van Stephan, dus het begin is gemaakt.

DAG 2: Zondag zijn we om 8 uur uit bed en we zien al dat de voorspelde NO4 ineens 5 beaufort is en die blijft zo voorlopig, wat nu? Naar huis, nee gek, wij zijn Langeland proof! Een stevig ontbijt en we trekken er op uit, richting Lohals, was ik nog nooit geweest!

Bij aankomst in Lohals, blijkt het wat mij betreft, niet veel voor te stellen, een kleine haven en een hengelsport zaak en voor de rest niet veel.

Vlug terug naar huis en onderweg komen we politie, ambulance, brandweer auto en brandweer auto met een reddings-boot erachter, tegen, dus waarschijnlijk iets op het water bij Lohals gebeurt, wat we juist gemist hebben. Daarna rijden we naar Bagenkop en brengen Morton een bezoek in zijn hengelsport zaak en hebben verders een leuk gesprek, wat altijd gezellig is.

Terug bij het huisje gaan we een lekkere wandeling maken en ook kijken we even bij de trailer helling, hier is de branding juist te sterk. Misschien dat het in Spodsbjerg wel ging, met de beschutte trailer helling?

In de middag voetbal onder het genot van een biertje.

Ondertussen bereid Stephan de eend, die we vandaag geschoten hebben, met mandarijn saus in de oven en dat was erg lekker met knodels en gevogelte saus.

In de avond voor de voetbal maken we weer een wandeling en het is alleen maar slechter geworden met de wind.

In de avond is het een latertje met veel natjes.

DAG 3: Maandag ochtend ben ik pas tegen half 10 wakker en ik blijkt een berichtje te hebben gehad, Dat vriend Kees met zijn Ingrid op de koffie wil komen, niet verkeerd natuurlijk. Om 10.45u zijn ze er en het is gezellig en veel lachen en natuurlijk wat moppen van Kees. Van Kees krijgen we te horen, dat de gul in midden water zwemt.

Als het gezellig is, gaat de tijd snel en Kees en zijn altijd lachende Ingrid(Hoe krijg jij dat voor elkaar Kees?) gaan alweer op de volgende visite.

Wij gaan weer wat toeren, nu richting Spodsbjerg, voor wat cadeaus voor Stephan zijn 2 dochters en daarna kijken we stiekem even waar Kees en Ingrid verblijven. We rijden binnendoor richting Bagenkop en brengen een bezoek in de haven.

We nemen een kijkje aan de trailer helling en er komen juist een paar Duitsers om hem te gebruiken, met een muntje uit de automaat en het ziet er erg gemakkelijk uit, maar je moet wel minimaal met 2 personen zijn.

Ook nemen we weer een kijkje bij een bekende boot uit Colijnsplaat, die nu van Cees Snijders is.

DAG 4: Dinsdag ochtend niet al te vroeg uit de koffer en de wind voorspelling is, dat we in de middag met de boot eruit kunnen, dus een mooi vooruit zicht! Na het ontbijt gaan we kantstekken verkennen, voor het geval we toch niet met de boot kunnen. We vinden na veel gezoek het gele huisje, waar de boot stek is voor de mega scharren vanuit Bagenkop en dat ziet er redelijk diep uit en ook een mooie omgeving.

Dan in de middag na de lunch even checken en we gaan vissen en gelijk richting de plek van zaterdag avond.

De eerste drift vanaf 19,5 m, gelijk in de vis. Eerst wat schar en kleinere schol.

Zelfs een gedeeltelijke witte kant aan de bruine zijde van de schol en dan ineens staan de hengels krom, Gul, eerst bij Stephan.

Daarna bij mij.

Dan nog wat schol en schar.

De volgende drift weer gul voor Stephan.

Daarna bij mij een mooie bonkert, maar na een paar draaien, los en wat blijkt de haaklijn aan de weegschal is afgebroken met de tonwartel, dat heb je ervan Peter, als je een oude lijn van september her gebruikt, een les voor de toekomst!

Stephan vangt nog een kleinere gul en terug bij het huisje na 19.30u, maken we een foto van de gullen van Stephan, de 2 grootste, tussen de 55 en 60 cm. Ik had er maar 1, maar wel de grootste.

Vandaag had Stephan weinig tijd of zin, om foto’s van mij te maken, maar ik had er ook een stuk minder dan Stephan. Morgen een mooie visdag in het verschiet. Voor het avond eten, snitsel met frites, mmhhh.

We doen verders onze dingen en in de avond hebben we onder het genot van een natje, wat grappige contacten met vriend Kees via Whats app, wat weer lachen is.

Was een mooie afsluiter van alweer een dag zonder vissen en Kees was ook weg geweest en zat zich te verkneukelen aan een paar Belgen die mooie Kabeljauw hadden gevangen en morgen neemt hij revange, om 4 uur weg solo!

DAG 5: Woensdag na het onbijt, herstellen we eerst op ons gemak de onderlijnen en maken het aas wat droger, door de kranten te verschonen en ook de gezouten tappen gaan nu mee. De verse zijn inmiddels op. Om 10u gaan we weer naar de trailer helling.

We varen weer naar ons waypoint.

O wat een drama, totaal geen aanbeten, wat we ook proberen en na een uur laten we ons ondieper driften richting Bukkemose en als we op 14 meter zijn en richting de 10 meter gaan, grote schar en nog grotere botten, de botten voor Stephan en de schar voor mij.

Ook lopen er schollen tussendoor en na een aantal uur hier bot en schar gemept te hebben, proberen we nog eens op het diep en gaat het wel redelijk met de schol, maar weinig foto’s gemaakt vandaag.

Het is half 4 als we stoppen vandaag, met beiden een hele hoop bakvis en alle zagers zijn op. Gelukkig heb ik mezelf eigen gemaakt om de vis op de boot al schoon te maken, dus ik hoef ze alleen nog te wassen en in te vriezen, Stephan is nog 1,5 u aan het schoonmaken.

In de avond ben ik zo vermoeid, dat ik het niet red tot aan de voetbal, ik lig om 20u al te ronken in mijn stoel en ga dan maar naar bed.

DAG 6: Donderdag gaan we gauw 3 ons kweekzagers halen en samen met de tappen, zullen we het hier wel mee redden en daarna een stevig ontbijt en om 10 u weer het water op! Ik begin in mijn T-shirt te vissen en het begin is heel moeilijk, 19,5m, niks, 21m drift naar 23,5, ik 2 schollen en 4 gulletjes tot 45cm, waarvan er 1 mee mag, die de haak tot in zin anus heeft.

Ik zie inmiddels dat Stephan flink aan het kleuren is en dat is taboe, met afstotings-medicatie, dus trui gaat weer aan, dan maar zweten! We besluiten te gaan zoeken, meer dan een uur zonder vis en zoeken en zoeken, verschillende dieptes, niets, er staat ook nauwelijks drift en ineens, een drift op 17m en dan zijn ze er weer, van alles wat, meest schol.

We vangen vandaag zo ongelooflijk veel vis, vandaag Stephan een stuk minder dan mij, maar dat is boot vissen, het wisselt gelukkig. Inmiddels al 3 uur en we hebben nog een onsje zagers en nog een hele hoop gezouten tappen, die veruit favoriet zijn en die bewaar ik voor de volgende vakantie, de zagers vissen we vandaag gewoon op en dit is de langste sessie van de gehele week en we spreken af om morgen niet meer weg te gaan, maar op te ruimen. Ondertussen gaat het vangen gewoon door en Stephan heeft lijn breuk en ruimt er een op en ik vang het mooiste doublet van de dag, schol van 40 en 44cm!

Maar Stephan denkt dat hij een nog grotere heeft.

Is dat een tegenvaller?

Na 4 uur ruimen we op en onze vis hebben we vandaag beiden schoon gemaakt op de boot, dus alleen de vis nog spoelen en invriezen en dan na het eten gezellig Duitsland kijken, maar voor de 2e helft heb ik geen puf meer en ga naar bed en achteraf was het 0-0 gebleven, dus niet erg!

DAG 7: Vrijdag uit geslapen tot 9 uur, de vis spullen opgeruimd en daarna de boot ontdaan van dieptemeter en gps en goed gekuist en tegen 11 u staan we al bij Haus und boot, leveren we de boot in en verrekenen de stroom en het water en praten gezellig na met Morton.

 We rijden nog even naar Bagenkop en kopen daar Frikadellen, voor thuis en een fles Spiced Rum van Captain Morgan, die hier noeg geen 10 € kost en bij ons 22 €. Daarna maken we voor het laatst een lange wandeling.

We lopen langs het strand richting Fredmose en zijn verbaast over de aanwezige oude trailer helling, die gezien de sporen, nog gebruikt word ook?

Moet je toch wel een goed 4 w auto hebben en dan nog? We komen langs een speeltuin en houden speel kwartiertje.

We nemen afscheid van het vissers huisje, waar we elke dag geweest zijn.

Bij thuis komst nemen we eerst een lunch en daarna laden we de auto alvast met de meeste spullen en troosten we op een zéér geslaagde visrijke vakantie.

Ik maak een foto van de metaal bak, die we nog al eens hebben vereerd met een bezoek en dan zie je dat er dagen bij waren, dat Stephan genoeg had aan 1 blik bier.

De laatste avond drinken en eten we nog wat en liggen vroeg op bed en we zetten beiden ons alarm op 02.30u en ik schrik weer wakker en het is al 03.30u, maar niks aan te doen. Als we wegrijden, deponeren we de sleutel in de box bij Haus und boot en vertrekken we en hadden we een paar dagen zulk goed weer gehad, onderweg in Duitsland lijkt het of de hel los breekt, zulke stort regen met onweer en tegen 13 u zijn we bij Stephan en daar maken we nog een dag gezelligheid en zondag ochtend om half 9, na het ontbijt neem ik afscheid van mijn goede vriend en vertrek huiswaarts en om half 12 ben ik weer thuis en ben erg blij mijn vrouw en de rest van ons gezin weer te zien na 10 dagen!

Ik maak nog een fotootje van de vangst van mijzelf.

Conclusie: Was weer een top vakantie, veel plezier, veel schol en andere platvis en deze maal weinig gul, in tegen stelling tot vorig jaar, maar wij vissen niet speciaal op gul, maar vinden deze leuk als bijvangst, daarom vissen we met een weegschaal met veel bling bling en een bij vangertje er boven, omdat we in eerste plaats verknocht zijn aan de fantastisch actie van de schol en ook de dril, wat kunnen ze vechten, vooral met 2 tegelijk en zo als je kunt zien, kan ik er weer een jaar tegen, met die fantastisch lekkernijen uit Denemarken. We hebben dit systeem zelf bedacht, met de weegschaal, daarom is het ook zo speciaal voor Stephan en mij!

Hausundboot is OK

Langeland(Denemarken) We love you and we’ll be back!

Groetjes Peter

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!