2016-08, Spodsbjerg, Niels Dubbelt

Spodsbjerg, augustus 2016

Na een jaar te hebben uitgekeken was het dan eindelijk weer zover: een weekje op familie/vis vakantie in  Spodsbjerg. Het reisgezelschap was nagenoeg hetzelfde waaruit te concluderen valt dat de vakantie verleden jaar prima bevallen was. Op de heenreis wel weer ontspannen een hotel gepakt in Hotel Bottchers in Rosengarten. Dit hotel ligt direct aan de ringweg en is ons goed bevallen.

Volgende dag ons reis weer vervolgd. Dit jaar zouden we de toeristische route per boot nemen die gaat via Putgarden/Tars en vervolgens de veerpont naar Spodsbjerg. Voor de kinderen scheelt het toch weer een paar uurtjes in de houding zitten wat de dure overtocht wel waard kan zijn.

Aangekomen in Spodsbjerg, gelijk maar even het bootje opgehaald bij Nicolai(IBI) en een klein proefvaartje gemaakt met de familie. Met het mooie weer wel ff lekker na zo’n reis. Daarna naar het huisje om de spullen uit te laden.

Huisje ideaal voor families

Om vervolgens ons snel uit de benen te maken om terug te gaan naar de haven. Wouden toch even ons geluk te beproeven. Al snel werd duidelijk dat we ze deze week niet kado zouden krijgen. Geen kabeljauw kunnen verleiden tot een aanbeet. Maar de weerberichten waren positief dus niets aan de hand.

Volgende dag weer met frisse moed op en trokken we weer ten strijde.

Vertrek uit de haven

Na een half uurtje een teken van leven: een dikke makreel liet zich zien. Niet heel spannend maar het was een teken van leven. De visserij was deze dag erg taai en de aanbeten die we kregen konden we niet verzilveren. Ik viste met een lichte spinhengel en een Shimano Stradic 5000. Een fijne combinatie als de omstandigheden goed zijn en je uit de voeten kan met lichte loodkoppen maar met 150 grams loodkoppen tegen de stroming inbeulen, vind ik een dergelijke molentje toch wel aan de zuinige kant.

Deze dag ook nog een verdwaalde Duitser, die zijn schroef verloren had, naar de kant gesleept. Zelf zou je het ook fijn vinden als je geholpen wordt dus geen enkel probleem. Toch 3 kwartier aan het slepen geweest en iets van bedankt kon er niet af. Dus je hebt kans dat we hem de volgende keer naar dieper water slepen haha.

De opvolgende dagen hebben we geweldig weer gehad en elke dag maximaal kunnen vissen waar zo nu en dan toch een paar mooie vissen gevangen hebben. Eerlijk is eerlijk zwager Joey die eigenlijk helemaal geen sportvisser is ving de mooiste vissen!!

In het begin sta je nog te juichen voor hem, als ie met jouw oude en te zware boothengel met dito molen staat te vangen. Maar na een paar draaien om me oren, werd dat steeds een beetje minder haha. Op een gegeven moment was ie zo wijs om een dagje niet mee te gaan. Wij moesten het hiermee doen

We hebben zowel in het noorden als het zuiden gevist op een diepte van zo’n 25/30 meter. Elk verslagje lees je het wel maar de rode shads leverde het meeste vis op. Wellicht heb je hier het meeste vertrouwen in en dus vang je ermee. En zouden andere kleuren het misschien ook prima doen.

De dames hebben ook aardig hun draai gevonden op het eiland en vermaakten zich gelukkig ook uitstekend. Overdag heerlijk vissen en s ’avonds lekker met elkaar eten en BBQ is helemaal zo slecht nog niet!  

Ed bemoeide zich vooral met de drank.

Het eind van de week kwam weer in zicht. Dus nog even met zijn alle een rondje

Talentje voor de toekomst

Maar aan alles komt een eind hebben het weer heerlijk gehad met fantastisch weer. De vangsten vielen misschien wel wat tegen maar dat hoort er ook bij. Weer naar huis met de boot

Zijn al aan het kijken voor volgend jaar en begreep dat het plan is om twee weken te gaan. Misschien gunnen we ons dan wat tijd om wat meer van de omgeving te zien.

Ik sluit uiteraard weer af met een glad bedankje richting onze vrouwen. Maar we boffen nu eenmaal met ze !!