2016-11, Fredmose, Willy, Els en Bart

Langeland/ Fredmose 5 – 12 november 2016

Na de gekende voorbereidingen was het op vrijdagavond 4/11 weer zo ver dat we richting Fredmose gingen vertrekken. We rijden meestal weg rond een uur of 22.00, omdat we dan bijna geen verkeersproblemen ontmoeten.

Dit keer gaat mijn zoon mee en we hopen om samen een leuk weekje te vissen.

Zoals gewoonlijk is onze eerste stop bij Wildeshausen, de hond uitlaten, een bak koffie en weer op weg.

We zijn zo rond 6.30 bij de Deense grens en voor het eerst moet ik aan de kant voor een controle, zelfs de papieren van de hond worden grondig nagekeken. Ik denk dat we moesten stoppen omdat we een aanhanger bij hebben. Alles word goedgekeurd en we kunnen weer verder.

Rond 8.30 staan we op het eiland, de haven van Spodsbjerg meer specifiek, alwaar ik een paar landgenoten moet bellen zodat ze de zagers kunnen ophalen die ik voor hen had meegebracht. Ik krijg een slaperige stem aan de telefoon en ik vraag o ze me vergeten waren. Nee dus, maar het weer zag er vanmorgen zo slecht uit dat we maar blijven liggen zijn. Ik vraag waar ze logeren en gelukkig ken ik onderhand mijn weg wel op het eiland….effe zoeken naar de Solyst nr.6 de zagers afgeven en afrekenen en weer verder…sorry mannen geen tijd voor koffie, we willen naar onze bestemming, volgende keer misschien?

Gelukkig kunnen we altijd wel de sleutel ophalen, ondanks het vroege uur, snel de kachel aan en uitladen, borrel erbij op de goede afloop en de week kan beginnen.
(voor de vakantiehuisbeoordeling klik hier!)

Volgens de eerste voorspellingen op “windguru” ziet het er niet best uit voor deze week, veel noord tot noordoostenwind en nog eens krachtig ook. Ik kom al snel tot de beslissing dat er veel op de zeeforel zal gevist worden…ik wist nog niet dat het zeegras daar heel anders zou over beslissen. De eerste dag word er niet meer gevist en we liggen op tijd in ons nestje…

Zondag vandaag en ik zal effe snel mijn visspullen bij elkaar zoeken….GVD, SHIT, en nog meer van die geijkte uitspraken…alle molens liggen nog in Nederland. Gelukkig hebben we hier een vriendenkring opgebouwd en ik mag van Rudi “Stubbegaard” een aantal molens lenen voor deze week….dank je wel grote vriend, de ene dienst is de andere waard. Al snel blijkt dat ik dat morgen kan waarmaken. Er komt 7 kuub beton en alle hulp is welkom. Top…gaan we doen, afspraak morgen om 9.30. Nog effe op de forel gevist, bijna niet te vissen hier vanwege de ferme golfslag en het vele zeegras…Morgen beter.

Maandag op tijd uit bed, we gaan een volgende fase van de “Stubbegaard” mee helpen opstarten. Lang geleden dat ik nog zulk zwaar werk heb gedaan en mijn  adem is blijkbaar niet meer wat hij ooit was, gelukkig ben ik niet de enige die daar last van heeft, en vele handen maken “licht werk” zegt men….Met hulp van Vic, ik en Rudi zelf komt alles na een uurtje op zijn plek.

Na een “bakske”koffie weer snel terug, want gevist zal er worden. Vanwege de wind gaan we bij Gulstav kijken vanmiddag….niet echt leuk daar, weer een hoop zeegras en toch nog veel zijwind. Dan maar richting Agabstrand, hier heb ik mijn mooiste gullen vanaf her strand gevangen, en de hoop is dus groot. Het water ligt er super rustig bij en dat alleen al had een aanwijzing moeten zijn. Bart, mijn zoon, krijgt op al die tijd 1 aanbeet en daar moeten we het mee doen.

De wind blijft uit dezelfde hoek waaien, wel wat minder sterk, we proberen het vandaag dus bij Fredmose. In het begin komt er nog veel zeegras mee de kant op en dus is het regelmatig kijken en ophalen. Iedere keer zijn de haken leeg, dus waarschijnlijk zijn de krabben nog actief genoeg. Na verloop van een paar uur vangt Bart een bot van een mooi formaat en daarmee is het signaal gegeven, binnen de kortste keren vangen we een aantal mooie botten. Net zo snel als het vangen begon stopt het ook weer. We blijven nog een uurtje zitten, maar beter word het niet meer.

Oke dan nu het hoofdstuk KERST OP LANGELAND….zonder woorden….

Prachtig, maar wel koud. Na 2 dagen is alles ook weer weg…zonde eigenlijk.

De laatste dag gaan we richting Ristinge Hale om te proberen alsnog een zeeforel te verschalken, wat uiteindelijk niet gaat lukken deze keer….volgende keer beter.

Zo de vakantie zit er weer op en we rijden op zaterdag 12/11, zonder oponthoud, terug richting huis

Langeland…..tot april volgend jaar maar weer.