2017-09, Spodsbjerg, Sander Roelof Friedus

Sander Roelof Friedus.
September 23-09-2017.
Zaterdagmorgen zijn Sander en Friedus vroeg op pad gegaan na een zeer voorspoedige rit en een tussenstop in Vamdrup om de bestelde shads op te pikken om 13:00 uur in Spodsbjerg aangekomen, daar Roelof opgebeld die al een dag eerder in Spodsbjerg was en nu bij Rudi en Chris aan het stenen sjouwen was.
om 14:00 uur zijn we het water opgegaan met de Kingfisher en gelijk opgestoomd naar de plek waar Roelof in augustus leuk gevangen had.
De omstandigheden waren perfect maar na meerdere driften nog geen gul wat andere plekjes dicht in de buurt maar geen vis te bekennen.
Na overleg een compleet andere plek en daar wel enkele mooie gullen gevangen Sander en Friedus alle twee tegelijk een mooie gul dit betekende voor Sander een nieuw pr.
nog enkele gullen gevangen en op de haven aan want bij Novasol moest nog de sleutel gehaald worden en de spullen uit de auto en in het huis gesleept worden en een dag vroeg op en dan 800 km rijden en vissen gaat je niet in de koude kleren zitten.
het huisje tegenover de camping van Roelof en 20 meter van de supermarkt en 200 meter van de haven met uitzicht op de Langelandbelt met een kleine overkapt terras en rondom glas konden we genieten van alles wat zich op het water afspeelde.
ikzelf vis al 35 jaar op de belt samen met mijn broer zijn we daar 35 jaar geleden aanbeland geen voorzieningen zoals nu alleen de kleine helling in de visserijhaven en oude Deense vissers die keken wat moeten die twee hier maar ook wel nieuwsgierig waren .
huurboten waren er toen nog niet we visten met onze Rana 17 fisk en vingen nog niet veel maar naar mate de jaren verstreken werden we beter leerden het water kennen en hebben vele duizenden gullen gevangen met als topdag 101 maatse gullen.
maar genoeg over vroeger terug naar 2017.
zondag 24 september weer vol goede moed het water op met behoorlijk veel wind uit het oosten niet mijn favoriete wind op Langeland,al snel werd Sander zeeziek en na goed overleg besloten hem af te zetten in de haven, samen met Roelof verder gevist Roelof ving nu een mooie gul van 75 cm later nog een kleinere maar de wind trok verder aan dus einde visdag.
maandag 25 samen met Sander ( Roelof ging de caravan winterklaar maken ) naar Lolland gevaren om in de luwte te driften op platvis wat zeer goed ging een mooie klus schol, bot, schar gevangen we driften daar tussen 3 opstap kotters die daar visten vanaf Lolland.
we driften van ongeveer 8 meter naar 14 meter en elke drift wat best snel ging vingen we vis ook grote platvis.
tegen de avond teruggevaren we moesten ook de vis nog schoonmaken.
dinsdag 26 weer samen met Sander op pad maar de oostenwind was eigenlijk te sterk toch nog op platvis gevist niet zo heel veel gevangen onder deze moeilijke omstandigheden, dus terug naar de haven waar we samen met Roelof de Kingfisher uit het water hebben gehaald zodat deze meegenomen kon worden naar Nederland,waar Roelof een loods heeft waar de boten klaargemaakt voor het seizoen 2018.
woensdag 27 oost 6 balen zelfs voor de topboot Sealife geen prettig weer om te vissen, dus het eiland verkend met een ritje richting Lohals, en een eilandbiertje bij slot Traneker. en in de avond een gezellige avond in Stubbegaard.
Donderdag 28 besloten om voor de haven bij de gele paal te vissen weer erg veel wind maar mooie driften gemaakt met de apparatuur op de Sealife constant dezelfde drift waarvan we konden zeggen nog 30 seconden en dan hebben we beet we driften door een gaatje wat wemelde van de platvis
mooie vette schollen, scharren, een enkele bot en veel mini gulletjes, en als klap op de vuurpijl een griet voor mij een nieuwe soort waar ik blij mee ben.
daarna ook de Sealife uit het water gehaald en klaargemaakt voor transport naar Nederland.
vrijdag 29 weer op huis aan ook weer zonder files en dus mooi op tijd thuis, en nu mijmeren over het afgelopen jaar en natuurlijk over 2018.
groetjes Sander, Roelof, Friedus.