2018-06 Spodsbjerg Eddy&friends

Langeland Juni 2018

Zaterdag 09 juni
Vrijdagnacht vertrokken met 9 vissers om nogmaals wat kabeljauw proberen te vangen, gezien de verslagen op facebook en de site van “zeevissenlangeland” waren de verwachtingen hoog. Op de middag waren we aan de haven van Spodsbjerg en konden we direct beschikken over onze 2 boten Limbo 699 en ons huis IBI 13 Drejet 42 dat we huurde bij Nikolaj van IBI. Wat een service, knap werk!

Na het uitladen, bij een fris pintje de planning voor de volgende dagen gemaakt afhankelijk van het weer. Na het eten alles klaargezet om op tijd te vertrekken en dan verdient ons bed in.

Zondag 10 juni
Onze eerste visdag, na wat zoeken en enkele waypoints te gaan proberen, werden de eerste vissen gevangen aan de groene DW 53 driften naar de rode DW 50.
Bijna alle vissen rond de 45 a 50 cm werden gevangen op de rode bijvangers. De grootste vangst was een mooie “78 er”.
Er werd zelfs een geep in de lasso gevangen. Na geslaagde visdag terug naar ons mooi en proper huisje. Terwijl het fileer team de vissen professioneel in filets sneed, maakte onze koks weer een lekker menuutje en als het inpakteam klaar was met de filets in te vriezen konden we met z’n allen aan tafel.

Maandag 11 juni
Wind, heel veel wind, dus niet varen. Er werd besloten om te gaan forellen. Alles klaargemaakt en na de middag vertrokken naar Lystfiskerso put & take in Tryggelev. Met 9 personen, 4 h lang aan het vissen geweest, geen enkele forel te bespeuren, zelfs geen enkele aanbeet. Op het bord stond in krijt dat de dag ervoor een hoop vis was uitgezet maar niks te vangen?
Volgens ons puur bedrog, veel weggegooid geld € 23 x 9 personen =  € 209 snel verdiend voor de uitbater. Ons zien ze er niet meer.

Dinsdag 12 juni
De wind wat minder, dus gaan proberen; besloten om rechts buiten te varen naar de groene DW 55 waar er bijna direct een heel mooie torsk van 85 cm werd gevangen, dat deed hopen naar meer. Maar de stroming werd hevig zodat het moeilijk vissen was, stuk terug gevaren en ter hoogte van de gele paal op 35 m diep werden er verschillende vissen van 3 a 4 kg gevangen, nog een mooie wijting en zelfs een  pladijs op de rode bijvanger.
Plezante dag, iedereen gelukkig met zijn vissen.

Woensdag 13 juni
Nog wel wat wind, maar proberen, veel varen want overal veel stroming. Uiteindelijk weer iets voorbij de groene DW 53 driften tot in de vaarroute van de overzet toch nog wat gevangen, veel kleintjes met af en toe een 4 a 5 kg kabeljauw ertussen met een uitschieter van 73 cm. Ook hier weer wat wijting en ook wat gepen. De wind wakkerde aan en we besloten om iets vroeger binnen te varen. Door de toenemende golven kreeg iedereen zijn portie zeenat. Dus snel naar ons huisje, alles drogen. Na de lekkere chili was iedereen doodop, Stubbegaard club zal voor de volgende keer zijn.

Donderdag 14 juni
Gans de nacht veel wind en ’s morgens nog toegenomen, niet varen! Beetje opruimen, wat rondhangen, maar dit ging snel vervelen. Besloten om een toertje te gaan doen richting Lohals, van daar doorgereden naar Hov op het strand (wind in de rug) gaan proberen wat geep te vangen. Zeer warm, weinig vis maar wel veel gelachen. Terug naar Spodsbjerg nog even wat visgerei gaan kopen want morgen gaat de wind veel minder zijn en bijna geen golven, dus!!!

Vrijdag 15 juni
Vroeg op want lekker visweer. Eerst aan de DW 53 maar niks dan kleine vis en ook geen stroming, verder naar de grote dieptes aan de  DW 55. Met regelmaat werden er op beide boten een leuke torsk boven gehaald. Ook op de boot van Kees Michielsen met zijn “Pink Lady” werden er mooie vissen bovengehaald. Bij ons was de top vis van de dag een heel mooie zware kabeljauw van 86 cm. Als afsluiter was dit een mooie beloning. De boten opkuisen en afleveren, huisje opkuisen en na het lekker eten oogjes toe want de vakantie zat er op.

Met deze willen we Kees & Ingrid Michielsen bedanken voor de zeekaart, de nuttige tips en de waypoints op de site en al de verslagen en foto’s. We hebben er dankbaar gebruik van gemaakt.

Nog een sfeerfilmpje ter afsluiting:

Noenkel Eddy