2018-07 Lohals Dennis Kuiper

21 juli was het weer zover zomervakantie. ’s Morgens vroeg in de auto op weg naar Langeland. Na twee jaar weer naar Lohals. De laatste keer konden mijn boys zich daar heel goed vermaken. De een houd niet van van vissen en struint de haven af met zijn krabbenhengeltje. De ander is gek op vissen (de zeeforel staat vast in zijn geheugen). Op loopafstand van de haven een huis particulier gehuurd. Dan kunnen de boys zelfstandig heen en weer.

Wat met deze enorme warme dagen heel prettig is. Kan ik boodschappen en de afwas doen. Voor zager kon je altijd terecht bij een klein winkeltje vlak bij. Helaas is dat er niet meer. Dus in de auto naar Spodsbjerg voor zagers.

Vanaf de kant hebben we schol gevangen, niet heel groot. Maar vis is vis, zeker voor de boys. Het krabbenvissen was niet meer de uitdaging. Het kleine hengeltje van de meivakantie gaf uitkomst. Grondels, brasem langs het randje geven veel plezier. Het uiteinde van de ‘pier’ is aangepast. Zie foto. Ook in de jachthaven zijn steigers bijgebouwd.

Na tegenvallende vangsten vanaf de kant het besluit genomen om een bootje te huren. Wel een dingetje met kinderen die snel zeeziek zijn.

Het water is redelijk kalm dus ik neem de gok. Bij het huren van de boot kwam ik er achter dat ze daar ook verse zagers verkopen. En dat op 5 auto minuten rijden vanaf Lohals. Een grote verassing die veel tijd bespaard.

Om de boot te leren kennen (en de boys te laten wennen) de eerste dag niet al te ver op platvis Noord West van het eiland. Het ging goed met de boys. De hengel van 1,50 m. hield het ook goed. Grote lachende gezichten bij het vangen van vis.

In het laatste visblad staat een artikel over kabeljauw vissen in Noorwegen. Niet moeilijk voor te stellen hoe de visdromen van de boys groter en groter werden. De volgende dag na goede afspraken dat ik niet zomaar terug vaar naar Lohals, besloten naar de brug te waren bij Nyborg. Na een paar driften te hebben gekeken hoe de stroming daar was de eerste pilkers uitgegooid. Tot groot genoegen van de boys kwam al snel de eerste kabeljauw naar boven. Zelfs de 1,5m liet zich niet inpakken door een kabeljauw van 50 cm. Het visvirus was geplant bij beiden. Dit tot groot plezier van mij.

Tussen de kabeljauw door ook nog makreel, geep en een pieterman gevangen.

Dit tot groot plezier van de boys, alle eersten van een soort zijn speciaal.

De 3 weken eindigden met storm, regen en een vaarverbod. Het kon onze vakantie niet meer verpesten. Volgend jaar zijn we weer ergens rond Langeland te vinden!

Met vriendelijke groet,
Dennis