2018-08 Jacco-Niels-Caroline-Ricardo-Bas

Zeevissen Denemarken 2018 
24-08-2018 tot 01-09-2018

Na bijna een heel jaar plannen-boodschappenlijsten-menukaarten maken was het dan eindelijk zover. Vrijdag 24 augustus 2018 overdag boodschappen doen bus inladen en gaan met die banaan via Beekdal naar Langeland. Na een voorspoedige reis van een kleine 9 uur zijn we bij IBI aangekomen. Onze altijd aardige en vrolijke Nicolai gaf ons direct alle materialen van de boot en we konden gaan vissen.

Eerste dag is altijd wat lastiger maar die dag kun je maar alvast gehad hebben toch hebben wat kleine gulletjes en wat grote makrelen aan de haak weten te slaan.

De zondag zijn we naar de zogenaamde bermuda driehoek gegaan om het daar te proberen. Resultaat was hetzelfde als de eerste dag enkele kleine gulletjes en wat makrelen.Na deze visdag in de haven ongeveer tegelijk met een bootje langs ons aangekomen en de vriendelijke Duitsers op die boot gaven ons de tip om naar de groene paal of verder te gaan und nicht mit gummi aber mit pilker angeln und im unsere eigenen ORANJE kleuren.
Na deze visdag even langs de dagli brugsen om de koelkast aan te vullen want de dag erna uitval dag dus bier drinken en K.. roepen.

Zoals al vermeld maandag uitvaldag met BBQ en tuborgjes MMV( op de tablet) van Theo de KING uit Schijndel  (dankjewel )

Dinsdag gelukkig weer een mooie visdag voor de boeg> Na een goed ontbijt naar de haven en rechts af richting groene paal en verder naar de andere kant van de vaargeul. Veel driften leverde vis op kleine en grotere gul een paar van tussen de 3 en 4 kg en met een klapperrrr van 6,2 kg was deze dag geslaagd te noemen. In de avond vis fileren frietje heisvleis eten een enkel biertje drinken en doodmoe of kapot naar bed.

Woensdag weer mooi weer en na het ontbijt weer rechts de haven uit en dezelfde driften zoeken als de dag ervoor. De stroming was behoorlijk sterk dus er moest zwaar gevist worden ook weer enkele vissen gevangen maar niet de grote zoals de dag ervoor.

Donderdag was een dag met veel regen en nog meer regen op deze dagen drinken we een biertje en spelen we een potje biljart ( want in ons huisje was een biljart )

Vrijdag de laatste visdag voor ons 07.00 ontbijt op de boot en rechtsaf de haven uit op zoek naar de kiloknallers. We hebben diverse driften gemaakt om de vis te vinden maar de stroming was zo zwak dat het niet mee viel. Toch hebben we nog redelijke vissen gevangen van klein tot behoorlijk groot.

Zaterdag de dag van de terugreis. In tegenstelling tot de heenweg reden we nu overdag en dat is toch niet zo fijn voor Hamburg 22 km file we hebben er dan ook bijna 12 uur over gedaan om thuis te geraken.

In 2017 zijn we ipv Denemarken Langeland in zuid Noorwegen Farsund resort geweest. Even in het kort de verschillen.

Denemarken Noorwegen
Reistijd 9 uur reistijd ongeveer 20 uur
Ongeveer €500,00 pp ongeveer €800,00 pp
Gul-platvis-makreel gul-koolvis-haai-leng-lipvis-makreel-schelvis
Grotere vissen veel meer maar kleinere vissen
6 blikjes bier €4,00 6 blikjes bier €36,00
Huisjes redelijk huisjes perfect
Boot redelijk boot perfect
Boot excl. Brandstof boot incl. brandstof
Af en toe uitvaldag altijd vissen
Met de auto van huisje naar haven huisje direct aan de steiger

Voor 2019 weten we nog niet Denemarken of Noorwegen ik denk dat we maar 2 keer gaan.

Tot de volgende,
Jacco-Niels-Caroline-Ricardo-Bas