201805 Dennis Kuiper Dagelokke

Goedemiddag,

Even een kort verslag van ons weekje Langeland.
We hadden een huisje in Dageløkke gehuurd in de mei vakantie.

Een hele mooie locatie voor als je met kinderen gaat. Op het park is een grote speeltuin, minigolf en sporthal (wel checken bij boeken of de sleutel erbij zit).
Het park ligt pal naast een haven. Niet het diepste water maar leuk vissen voor de kids. Vorig jaar heeft mijn jongste dus een zeeforel daar gevangen. De verwachtingen waren hoog!
We hadden prachtig weer de hele week, alleen maar zon, korte broek en T-shirt. Bij de haven leuk kleine platvis gevangen. Als aas gebruikte ik gezouten pieren. Om te voorkomen dat ik om de dag naar Spodsbjerg ga.
Op het park is ook een grote vijver met veel vis. Heerlijk vanaf de vlonder kijken hoe de kids snoek, baars en witvis vangen. Zelf ook dagelijks een snoek gevangen daar. Variërend van 30 tot 80 cm.

De haven van Lohals ook nog drie keer bezocht om te vissen. De break water is voorzien van een nieuwe stenen muur. Aan het einde staan ze tegen de damwand aan. Veel vissers daar. Dus gekozen om op de stenen plaats te nemen.

De ene schol na de andere vingen we. Erg tevreden met de gezouten pieren, had dit niet verwacht. Twee dagen later op dezelfde plek alleen maar bot gevangen.
Van de zomer weer ergens naar Denemarken, dan gaan de pieren weer mee.

Met vriendelijke groet,
Dennis

Mijn reactie op het bericht van Dennis:
Hallo Dennis,

Erg leuk verslag!!

Fijn dat de kinderen het ook zo leuk hebben gehad. En dan een zeeforel vangen, ik ken mensen die hier al jaren komen en hun eerste zeeforel nog moeten vangen  🙂

Reactie van Dennis:
Ja een zeeforel!
We liepen samen naar de haven. Als aas onze pieren uit Nederland, na drie dagen zijn ze niet echt vers meer.  Onderweg stop ik bij het winkeltje om ons brood te betalen van de afgelopen dagen. Mijn jongste liep door naar de visplek. Vijf minuten later loop ik ook die kant op. Super blij loopt hij me tegemoet met in zijn handen de forel. Hij heeft de hele dag alleen maar met een smile rondgelopen. Super trots!

Met vriendelijke groet,

Dennis