201809 Spodsbjerg Jimmy Vermeiren

Spodsbjerg 2018 

Op deze dag werd er beslist om met onze groep terug een reisje naar Denemarken te boeken na een stop van 4 jaar 🙂

Huisje geboekt via Novasol G10692

De boot werd terug de limbo 699b  van bij IBI

Nu was het volop aftellen naar  07-09-2018 om gepakt en gezakt af te reizen naar het paradijs. Op het eerste zicht zag het weer  er heel goed uit tot op het laatste moment. De wind bleef stijgen en er kwamen enkele natte dagen aan maar zoals we al weten moet je het van dag tot dag bezien.

07-09-2018

Ons huur busje werd afgehaald en klaar gemaakt voor vertrek. Om 21.30 h starten we onze vakantie. De rit verliep heel goed zonder al te veel files of problemen

Omstreeks 07.00h kwamen we aan in de haven van Spodsbjerg, deze leverde al snel een pracht foto op met opkomende zon. Ineens ook de weersvoorspellingen is bekijken bij de havenmeester

Om 15 h mochten we onze sleutel halen van ons verblijf

Na het checken en de kamers bepalen gingen we vlug een hapje nemen om dan ons naar de haven te begeven voor een eerste poging om een visje te vangen.

Al snel werd het avond en keerde terug met lege handen dan maar gezellig pintje drinken en gaan slapen.

09-09-2018

De volgende dag kozen we er voor om naar de bermuda driehoek te varen. Hier en daar kwamen er zeer kleine gul uit die we steeds moesten terug zetten.na enkele driften besloten we om even op platvis te gaan, hier was het resultaat ook wel teleur stellend.

We sloten onze dag op het water af voor  ons avondmaal te maken en te overleggen waar we morgen naar toe kosten varen.

10-09-2018

kwamen we in de haven enkele Belgen tegen, die vertelde ons dat de vangsten al twee weken ver te  zoeken waren. Toch lieten we de moed niet zakken en bleven we zoeken naar  gullen.

Nu ging onze tocht naar het zuiden boei 6 van vaargeul H

De drift zat wel lekker, we gingen mooi met de vaargeul mee. Hier kwamen enkele maatse gullen uit maar niet voor over na huis te schrijven.

Ook viel na de middag de stroming weg, het was leuk vertoeven op het water maar zonder al te veel vis . Dan maar wat vlees op de BBQ smijten.

11-09-2018

Deze dag zag er echt niet goed uit met veel regen, wind en golfjes tot 1.20m om de 4 seconde. Dan maar het avond eten al voor bereiden en terwijl op de smart tv via you tube enkele filmpjes bekeken van de vangsten van Langeland. We kregen mooie filmpjes te zien en deze werden gemaakt door Ninja Klapwijk en Richard . De SDM vissers, met naar de filmpjes te kijken bleef de goesting hoog! Ook al waren de vangsten niet denderend, toch wou ik is proberen uitvaren samen met Wiebe. Na een half uur op het water, waren we snel terug binnen. Het was echt te gevaarlijk want de mist nam het zicht weg en de wind gepaard met de golven waren niet zo leuk om te verblijven op de boot. Bij het binnen varen, kwam er juist een boot uit gevaren in de haven. Echte zee bonken dachten wij dan 😃.

12-09-2018

Terug volle moed vaarden we terug naar het zuiden en maakten enkele driften ter hoogte van boei 6 . De golven van de dag ervoor waren nog niet  volledig verdwenen en speelden wel een rol in het plezier op de boot. Weeral vonden we de vis niet buiten dan weer enkele gullen die ondermaats waren. Ook enkele wijtingen werden gevangen maar deze werd ook terug gezet. Deze keer keerden we al kort na de middag al terug naar ons huisje om wat te bespreken en het avond eten sneller klaar te maken om dan in de avond nog een sessie mee te nemen. Hier bij vaarden we niet zo ver uit, recht de haven uit naar de eerste groene boei van noord. Bij de eerste drift na een kwartiertje, sloeg mijn hengel krom en voelde meteen dat het vis was. Omdat het op halen niet al te snel ging wisten we dat het een mooie ging zijn, na een 10 minuten zagen we de glim van het monster. Mijn eerste meter vis kwam aan boord. 108cm was haar lengte.

Toen we in de haven binnen kwamen en aanmeerden kwamen we Ninja Klapwijk tegen. We praten even in de fileer ruimte. Zij vonden de vis wel! Dikke respect ervoor.

Onze voor laatste vis dag kwam er aan, samen besloten we weer om de bermuda te proberen en zeer vroeg te vertrekken, buiten enkele mooie plaatjes kwam er weer zeer weinig vis boven.

Vrijdag voor we de boot terg brachten deden we nog een poging naar het zuiden, hier kwamen terug enkele ondermaatse vissen uit het water.

Ondanks de mindere vangsten was het een pracht vakantie die veel leut en gelach heeft gebracht.

Weer eentje om in te kaderen.

Hopelijk keren we snel terug maar gaan toch is proberen sneller op het jaar te komen.