2019-04, Stubbegaard, Niels & friends

20 April 2019

6.00u Tuut Tuut Tuut, daar gaat de wekker al, vandaag lange dag. Eerste een potje wedstrijdvissen en daarna in de avond vertrekken richting Langeland. Onze eerste keer langeland, zo goed mogelijk proberen voorbereiden en zoveel mogelijk informatie opgedaan.

21 April 2019

Aangekomen rond 8.30 te Stubbegaard bij Rudi en Chris, onmiddellijk heel gastvriendelijk ontvangen en wat een locatie. In the middle of nowhere met af en toe een hertje in de buurt, meer heeft een mens niet nodig. Onze buren waren Kees en Ralph, 2 top vissers, die wel wat kennis hebben van het eiland. Na onze bagage snel te hebben uitgeladen op weg naar Ibi waar we een Limbo 585B hebben gehuurd voor een week. We hadden immers maar tot 10u de tijd om onze boot af te halen. Onmiddellijk richting de Coördinaten die we doorgekregen hebben van Kees om op platvis te gaan vissen. We hadden gezouten pieren mee van Lobbezoo, de gezouten pieren waren niet echt een groot succes, waarna we steekzagers van Kees en Ralph kregen en nog een leuke namiddag van kunnen maken hebben, met enkele mooie platvissen! Dag 1 zat er na enkele uurtjes varen en platvis vangen op. Terug naar Stubbegaard om een dutje te doen, we zijn alles heel erg moe.

22 April 2019

Vandaag waren we met het gedacht het water opgegaan om eerst naar de locatie te gaan waar we op platvis zouden vissen, maar daar ging het vrij moeilijk door de golven. Meerdere mensen trokken richting het Zuiden, dus ook koers gezet naar het zuiden, op enkele verdwaalde kleine gulletjes en 1 van 55cm na moesten we snel koers zetten naar de Haven, de golven trokken behoorlijk aan en de dag zat er na een 3uurtjes alweer op. Het was voor ons namelijk de eerste keer en wouden zoveel mogelijk risico vermijden, en ons de tijd gunnen om de boot te leren kennen.

’s Avonds dan nog gezellig in Stubbegaard enkele pintjes gedronken en gelachen tot tranen toe. Super avond!

23 April 2019

Te veel wind vandaag, iedereen bleef binnen

24 April 2019

Vandaag gaven ze na de middag beter weer, poging gedaan om uit te varen maar van het beter weer was geen sprake. Helaas na een half uurtje weer binnengevaren door het slechte weer

25 April 2019

Dit zou de beste dag van de week moeten zijn, Qua weer was dit zeker het geval, enkel moesten we constateren dat de vis er geen zin in had. Alle kabeljauw zou voor 10u gevangen moeten worden, maar voor 10u hadden we samen met Patrick Ghion gekozen om op platvis te vissen, beste uren dus gemankeerd om op platvis te vissen. In de loop van de dag nog enkele verdwaalde gullen gevangen van 50cm in het zuiden. De platvis had er geen zin in vandaag, de locals staken het op slecht weer van de voorbije dagen en de oostenwind.

26 April 2019

Helaas onze laatste dag al op het eiland, bij het uitvaren in de haven kwamen we kees en Ralph tegen. Die gingen naar het zuiden, op ons tempo hen gevolgd. Tjonge wat gaat die boot van Kees hard 😊 daar aangekomen vonden we al vrij snel een plekje waar enkele vissen gevangen konden worden, ja hiervoor zijn we natuurlijk gekomen. Alweer rond 10u ging de stroming eruit en zagen we in de verte een onweer opkomen, het begon heel hard te regenen met stevige donderklappen. We waren net op tijd de haven in, om 14u zou het weer opnieuw beter maar we hadden kou opgelopen van de regen, dan maar besloten om de boot te kuizen en de sleutels af te geven bij IBI.

’s Avonds om 22u45 vertrokken richting huis en om 8u30 in de ochtend toegekomen.

Onze eerste week Langeland zit erop, heel veel geleerd en hierdoor kunnen we alleen maar vooruitgang boeken. Het weer was uiteindelijk niet onze beste vriend deze week, maar de leuke momenten maken de week. Op naar de volgende week!