2019-09 Spodsbjerg Friedus Sander Jelle

Spodsbjerg september 2019
Friedus, Sander en Jelle

Van 21 tot 28 september weer gevist op Langeland, Samen met Sander en Jelle, Roelof had andere plannen daarover later meer.
Na een zeer voorspoedige rit in 9 uurtjes naar Langeland getuft.
Bij Novasol de sleutel opgehaald en via de haven naar ons huisje voor een week, we hadden hetzelfde huisje als in april.
Spullen uitgepakt eten gemaakt biertje erbij en op tijd onder de wol.

Zondag mooi op tijd op en richting de Kingfisher van Roelof, snel spullen erop en en het ruime sop gekozen, het was een prachtige dag 20 graden.
In t shirt op de boot en richting het zuiden gevaren daar kwamen de afgelopen weken de beste berichten vandaan.

Die dag her en der wat stekken aangedaan en wat visjes gevangen ook een paar kibbelingvissen, maar lang niet ons quota hahahaha maar pracht dag.
Maandag windje 5 uit het oosten niet vissen dus maar eiland verkend Jelle was voor de eerste keer op Langeland.
Dinsdag met Roelof als kapitein met de Seabird richting het noorden om een wrakkentocht te houden, wat vaart die boot subliem.

Die dag veel geprobeerd maar erg bijterig waren de gullen niet, Jelle had de grootste die dag. Woensdag een kabeljauw ochtend en in de middag op de platvis
met als resultaat een berg platvis mooie dikke schar en schollen waarvan een deel mee mocht naar Nederland.

Donderdag veel wind oost draaiend zuid een paar lange driften gemaakt met kleine gul en een mooi lengetje. Ook vingen we die dag mooie grote makrelen.

Vrijdag een redelijke dag eerst gullen later platvissen met voor mij een mooie schol van 43 cm.
Zoals ik al zei Roelof had andere plannen hij had Marieke ook mee en samen hebben ze de caravan winterklaar gemaakt en de seabird uit het water gehaald.
In de middag de Kingfisher en de Sealife uit het water gehaald, het seizoen zit er weer op, nu alle boten naar Nederland voor groot onderhoud en in april zijn ze weer terug voor nieuwe AVONTUREN!
Zaterdag na een eveneens voorspoedige rit weer veilig thuis aangekomen.