2019 juli Møns Klint

Mønsklint

Zondag 22 juli 2019

Als het geen visweer is, is er van alles te zien. Op Langeland, maar ook in de omgeving. Wij hebben ervoor gekozen om een dag naar Møns Klint te gaan.

We hadden van te voren een retour voor de ferry geboekt op de site van de veerdienst Spodsbjerg-Tars 
Je kunt ook bij de ferry zelf een ticket kopen, als je niet online wilt of kunt boeken. Je hebt daar namelijk een creditcard voor nodig.

Om 8.15 uur voeren we naar Lolland. Op het eiland aangekomen hebben we navigatie ingesteld op Stengårdsvej 8, 4791 Borre. Je kunt daar voor 5 euro een hele dag parkeren. Onderweg hebben we nog een koffiestop gemaakt en daarna hebben we genoten van de rit.

Vooral de omgeving richting Stege is erg mooi.

Stege is een leuke plaats om even te stoppen en de omgeving te bekijken.

Voor de navigatie: Storegade 75, Stege, Moen 4780, Denemarken

Dit oude stadspoortje ligt aan de rand van het oude stadje als je richting Mons Klint rijdt.

Daarna verder gereden naar Møns Klint .

Meer tips voor een dagje weg ( met je familie of vrienden) vind je op:

https://www.cphcoastandcountryside.com/ln-int/denmark/holidays-children-south-zealand-and-mon

Tips om te vissen vind je op:

https://www.cphcoastandcountryside.com/ln-int/denmark/fishing-south-zealand-and-mon

Aangekomen bij Møns Klint hebben het wandelpad genomen aan de rechterkant. Hoewel er een vlonder ligt, moet je er rekening mee houden om stevige schoenen aan te doen. Na het vlonderpad volgt een steil bospad, maar wel met schitterende uitzichten op de krijtrotsen

Na deze tour hebben we geluncht bij het café van het Geocenter. Hoewel het smakelijk was, is het erg duur. Het is misschien aan te raden om in Stege even boodschappen te doen voor de lunch.

Je kunt ook helemaal onderaan de kliffen komen door een steile trap naar beneden te lopen. Dat is 1,2 km en er staat dat je daar een kwartier over doet. Nou is dat naar beneden misschien nog haalbaar voor topsporters (en dat zijn wij niet), op de terugweg is het een enorme klim. Honden mogen mee, dus als je die een bij je hebt op vakantie, lekker doen.

Good luck !!

Later hebben we onze weg vervolgd. De weg naar Geocenter is een doorgaande weg.

We zijn doorgereden naar Møns klint Fyr. Daar kun je gratis parkeren bij de vuurtoren en dan blijkt dat je van daaruit ook naar de kliffen kunt. Dat is een vlak pad van 2,5 km. Dus misschien beter geschikt voor degene die geen paar duizend traptreden willen lopen?

Daarna nog wat foto’s gemaakt in Klintholm Havn. Daar kun je wat eten en koffie drinken. Handig om te weten.

Daarna zijn we op ons gemak teruggereden naar  Tårs, waar we om 15.30 uur arriveerden. Omdat we niet wisten hoe laat we retour zouden varen hadden we geboekt om 19.15 uur. Aan het loket gevraagd of we ons ticket om konden zetten, dat was geen probleem en werd meteen geregeld.

Hoewel de parkeerplaats vol stond, kon gelukkig toch iedereen mee, er kan veel meer op zo’n Ferry dan wij dachten.

 

Al met al een geslaagde dag. Mooie dingen gezien en het is goed te doen op 1 dag.