201906 Noenkel Eddy & friends

Kabeljauwsnokkers  Langeland Juni 2019   

 

 

Zaterdag 01 juni

Om 00.30 h waren ons 10 vissers van de Kabeljauwsnokkers aanwezig om onze reis aan te vangen.  00.50 h begon de trip om naar ons Langeland gaan om er gul

te vangen. Door de vele info die we via de “Langelandvissers” hadden bekomen waren de verwachtingen heel hoog. Om 12h kwamen we aan in Spodsbjerg en Nikolaj van IBI leverde onze 2 boten type 8; Limbo 699 met 80 pk die we hadden besteld.

Na de stop bij de Angelcentrum voor de viskaarten, de groep in 2 gedeeld, de ene groep ging het huis regelen bij Novasol, de 2de groep gingen de nodige verse aankopen doen. Om dan naar ons huis voor deze week te gaan en er ons gerief uit te laden en alles al klaar te zetten. Het huis G 10925 viel wel wat tegen, we hadden het wel veel groter verwacht, vooral de slaapkamers waren voor onze 10 personen heel krap, zeker voor de grote jongens.

Maar de sfeer zat er wel snel in, alles geregeld voor morgen want de zee riep. Na onze lekkere pistolets met hamburger en ui, op tijd ons bed in want het beloofde een mooie dag te worden.

Zondag 02 juni

Onze eerste visdag, na het ontbijt, al ons visgerief geladen en op naar de haven. Mooie kalme zee, eerst wat zoeken aan de groene boei links, dan naar de gele paal, maar er bleek weinig vis te zitten, maar na de middag werden er toch enkele vissen gevangen, Guy had één van 60 cm, wat de grootste van de dag bleek te zijn. De blauwe boot kon er 4 van boven de 40 cm, de rode boot kon slechts 3 gullen vangen. We staken het maar op het weer, want het was stik warm 30° en geen zuchtje wind. Mede door de vele vervelende vliegjes die er waren tegen 16 h naar binnen gevaren. Op menu stond er kip vide met krokketjes die goed smaakten.

Maandag 03 juni

Weer even proberen buiten de haven, niks, dus naar de groene paal. Er lagen veel bootjes maar er was geen stroming en dus ook geen vis te vangen. Na veel verleggen zoeken op verschillende dieptes werden er slechts 3 vissen van boven de 40 cm gevangen, de blauw amper 1 vis en de rode 3 vissen waarvan Eddy de grootste van 67 cm. Hij mocht de dagelijkse pot van € 2 per persoon opstrijken.

’s Avonds na de chili con carne naar de “Stubbe Fisk Club” in Fodslette. Blij weerzien met Chris en Rudy, we konden ook ons appartement voor september eens gaan bekijken.
Gezellig praten met de andere vissers daar die ons de nodige tips gaven. Er bleek vis te zitten aan de 3 rode boeien tussen de 22 en 27 meter diep. Het gaf onze vissers terug wat hoop.

Dinsdag 04 juni

Na het ontbijt wat extra jerrycans bij IBI gaan vragen en met volle moed vertrokken naar de 3 rode boeien, blijkbaar lagen bijna alle boten van de haven daar.

Stroming!!! Heel veel stroming zeker op de diepere stukken, waar we met 250 gr de bodem bijna niet konden raken. Toen het even minderde werden er toch een paar gevangen. We kregen zelfs nog wat regen cadeau. Later trok de stroom weer aan dus maar terug naar de groene paal waar we een visser met regelmaat wat pollak zagen vangen. Anders gaan vissen en het rode team kon er ook een paar vangen. Kris ving vandaag de grootste gul 53 cm, team blauw had er amper 2 en team rood 5 vissen, zo slecht hadden we het nog nooit meegemaakt, het was triest vissen, je zou er de moed bij verliezen. De kippenhaasjes met curry en frieten, want we waren de rijst vergeten!

Het smaakte toch wel best lekker.
Maar wat te doen morgen? Blijven proberen!

Woensdag 05 juni

We zullen deze dag de “vergeet  dag” noemen, wel iedereen had wel iets vergeten, Danny zelfs de sleutel van de boot. Toen we uit de haven vertrokken zagen we al snel dat de boeien vrij scheef hingen dus weer heel veel stroming, zoals alle dagen al van zuid naar noord. We spitsten de boten op, Blauw ging naar de Bermuda en Rood naar de 3 roden. Meer dan een halve dag proberen maar geen vis zien vangen.

Wij dus ook niet, toch geen van boven de 40 cm. Toen we terug samen kwamen aan de groene paal om daar nog eens te proberen. De blauwen waren zelfs op anker gaan liggen om toch maar iets te vangen. Charles had de grootste vis, een geepje van 62 cm.  ’s Avonds aten we onze befaamde spaghetti Livignonese die nadien werd doorgespoeld met de nodige wijn. Morgen toch veel wind en heel veel stroming, dus het kon.

Donderdag 06 juni

Zoals voorspeld, veel wind en golven, niet vissen dus. Heel uitgebreid ontbijt met spek en eitjes. Maar de zon scheen. We besloten dan maar te gaan wandelden, veel reeën en hazen in Langeland, naar de zee en naar de haven. Nadien hebben we pannenkoeken gebakken als troost. In de namiddag hebben we ons in ploegen verdeeld om een dartstornooi te spelen.

De beste hebben gewonnen! Regelmatig de sites checken voor het weer en vooral de stroming. Het bleek er goed uit te zien voor morgen. Dus op tijd eten klaarmaken; stoofvlees met frieten en na nog een borreltje op tijd ons bedje in, want toch maar vroeg opstaan.

Vrijdag 07 juni

Nog een beetje wind, weinig stroming, dus proberen voorbij de groene paal. Een paar kleintjes tussen de 25 en 35 cm. Verder door naar de 3 rode boeien. Geen stroom, veel vasthangen, zelfs een nieuwe vishengel die brak. Na verscheidene driften daar; niks, dus verkassen tot voor Bukkemose strand. Danny dregde er weer één zoals gewoonte. Er werden er een paar mooie maatse gevangen zowel door boot Blauw als door boot Rood, maar niet het verwachte aantal dat we andere jaren gewoon zijn. Op tijd binnen om de boten te kuisen en af te leveren bij Nikolaj, afscheid genomen, tot in september dan maar weer.
Na het fileren, onze kibbeling klaargemaakt wat door al de 10 Kabeljauwsnokkers weer lekker werd bevonden. De trip werd kwestie van vangst niet dat wat we verwacht hadden, maar we hadden een leuke groep die heel veel plezier gemaakt hebben.

De prijsuitreiking; moeilijk, beide boten evenveel vis. Maar het team van 5 personen van de  blauwe boot had de grootste vis weten te vangen en mochten per persoon een geschenkbon ontvangen. Ook onze meest onfortuinlijke visser kreeg nog een troostprijs.

De vis week zat erop, morgen inpakken en naar huis.

Zaterdag 08 juni

Alles inpakken, auto’s inladen, wat opkuisen en dan naar huis, eerst de sleutel nog naar Novasol in Rudkobing brengen. Buiten de gewoonlijke vertragingen aan de grens met Duitsland en wat verder aan Hamburg een zeer vlotte reis over Nederland naar België. Thuisgekomen stonden de meeste dames hun man op te wachten en na afscheid genomen te hebben, iedereen op weg naar zijn thuis. Het was weer een fijne plezierige reis onder vrienden. Hopelijk in september toch wat beter, we gaan dan met 4 terug om weer te proberen wat gul te vangen. Als het dan weer zo slecht is moeten we misschien toch eens een andere locatie in Denemarken zoeken? Of misschien wel naar een andere bestemmingen informeren.

Bij deze willen we ook Interlook, Robby Fish, Total en onze andere sponsors bedanken voor hun bijdrage aan deze reis. Zeker ook Paul en Alice voor het geleverde materiaal.

Bedankt,

Eddy (Noenkel) Van Loock.