2021-05 Ralph Spodsbjerg

Spodsbjerg 15-22 mei 2021

Vorige week het geluk gehad om op Langeland te kunnen gaan vissen.
Vooraf zoute pieren en tappen besteld bij Lobbezoo Zeeaas.
Ook nog even bij John Schut van Havfiskeshop langsgegaan om wat extra kunstaas mee te kunnen nemen en wat extra info gekregen van Kees Zeevissen Langeland Michielsen.

Heerlijk een paar dagen op gul en platvis gevist. Gul was goed te doen met de wind en stroming, platvis was wat lastiger omdat de wind en stroom veelal uit dezelfde hoek kwam waardoor je driftsnelheid te hoog wordt. Toch nog mooie platvissen kunnen vangen.

De gul liet zich goed vangen en wat opviel was dat ze volzitten met krabben. De stek die vooral veel vis opleverde was 2 a 3 kilometer voorbij de groene paal aan de westzijde van de vaargeul op een diepte tussen 17 en 24 meter. De grootste van 85 cm ving ik op een wrakje.

Ook nog gevist op zeeforel en tarbot echter heb ik die niet kunnen vangen. Sommige zeeforel stekken zijn momenteel vergeven van gepen.

Onverwachts ook nog een paar bekenden tegen het lijf gelopen, onder het genot van een biertje in de buitenlucht gezellig even gebabbeld, erg gezellig. Kortom….. weer genoten van de visserij en het eiland.