Contactdag 2013-03-10 Vrouwenpolder

Project “V” in het Zeeuwse Vrouwenpolder!
door Peter Gerits


Een verslag van een bijzonder geslaagde ontmoetingsdag van hengelende Denemarkengangers die elkaar alleen maar kenden via Facebook.

“Allemachtig, het is echt uit zijn jasje gegroeid” mompelt Kees Michielsen die de binnenkomende gasten van harte welkom heet en iedere aangemelde gast van consumptiebonnen, een loterij-lotje en  zelfs van een naamkaartje voorziet.

Zoals door velen bekend, zijn Kees en z’n vrouw Ingrid gepassioneerde sportvissers die ook jaarlijks trips maken naar het Deense Langeland. Op hun website staan heel veel wetenswaardigheden om de hengelende Denemarkenganger in spé en zelfs de gevorderde sportvisser van goed bruikbare informatie te voorzien.
Om het gastenboek op zijn website (www.zeevissenlangeland.nl) meer te privatiseren en ook bijzondere tips & tricks niet zomaar te grabbel te gooien, heeft Kees op facebook een groep gecreëerd van trouwe en oprechte vissers, die vertrouwensvolle info met mekaar delen. Deze groep is genaamd: “Langelandvissers”. Slechts via ballotage kan men hier lid van worden!

Binnen de groep kwam steeds meer de behoefte om elkaar te ontmoeten en aangezien een van de leden (Bjorn Van de Vrande) het goedlopend café – restaurant – hotel “De Boekanier” in het Zeeuwse Vrouwenpolder heeft, werden de koppen van Kees en Bjorn al snel bij elkaar gestoken.
“30 à 35 deelnemers voldoende om uit de kosten te komen? Dan gaan we er voor!” werd aldus besloten en de reacties op dit voornemen werden daarna via Facebook gepeild. Er meldden zich 95 mensen aan, het ging dus een hele klus worden!

Daar zat Kees dus bij de ingang om de mensen uit heinde en verre welkom te heten. Razend enthousiaste mensen uit de omgeving Dokkum, Winterswijk, Maastricht, Antwerpen, Zwolle en zelfs van het eiland Texel hadden hun weg gevonden naar Vrouwenpolder, waarvan er zelfs een aantal bleven overnachten.
Ook good old Leo Stoutjesdijk gaf via een stand acte de présence. Leo had na jaren te hebben gewerkt voor Pure Fishing, een nieuwe uitdaging gevonden in het vertegenwoordigen van de Deense hengelsportgigant Kinetic. Prachtig kunstaas liet hij daar zien en vooral de zeeforel spinhengels… om je vingers bij af te likken. Echt mooie, dunne en vooral sterke hengels: http://www.kineticfishing.com/

In het kleine zaaltje werden foto’s en films vertoont, vooral van Kees & Ingrid maar het overgrote deel van de grote gullen tovenaars Ninja Klapwijk en Richard Ludema. Zij hebben bewezen dat ook grote “meter plus” gullen gericht te vangen zijn rond het Deense Langeland.

Dan Willy Gryp. Willy heeft binnen zijn familie enkele nare belevenissen gehad door de ziekte kanker. Willy heeft zich ten doel gesteld om minstens 4x de Alpe d’Huez te beklimmen met zijn racefiets (Alpe d’Huzes) om zo sponsorgeld op te halen voor de research naar kanker . Kees en Bjorn vonden dat de Denemarkenvissers hun collega daar best in konden steunen en adopteerden dit goede doel.
Van alles wat verkocht werd van de 2e hands tafel was 10% voor zijn Alpe d’Huzes actie. Ook de geschonken prijzen van de tombola werden verloot en de opbrengst was ook voor dit doel, daarnaast werd een fantastische Spro Salty Shad Spin per opbod verkocht. Dit geld is ook bij Willy terecht gekomen.
Alles bij mekaar leverde dit meer dan € 850,00 op, waarna Willy, zijn vrouw Els en dochter Ingrid ontroerd hun collegavissers bedankten.

Er werden overigens prachtige prijzen geschonken voor deze tombola.
Hoofdprijs was een 3- daags arrangement voor 2 personen met 2 overnachtingen in Hotel- restaurant De Boekanier! http://www.boekanier.nl/
Verder was er nog een sponsor / workshop te zien van de firma Brightbaits uit België http://shop.brightbaits.com/
Vooral Wim van Lier had er veel speciale shads laten maken en telkens als hij ging kijken of ze al klaar waren, had iemand anders ze al gekocht. (had je er maar bij blijven staan Wim, aan het café-buffet verkopen ze geen shads!)

Bart van Vugt sponsorde met hengelsportspullen van Fauna Hengelsport: http://www.hengelsportfauna.nl/
De uitvinder van de “Fast Hook Release” onthaker Rob van Bilsen, gaf gul een aantal onthaaktangen weg voor de loterij en van de te koop staande tangen mocht Willy ook nog eens een flink gedeelte opstrijken voor zijn goede doel. http://www.trfishing.nl/
Dufish sponsorde een aantal goed vangende shads met loodkoppen voor de Deense (en Noorse) wateren + de te verloten zoutwater pilkerhengel van Spro.
En last but not least, Vakantiepartner Denemarken sponsorde de draagtasjes http://www.feriepartner.nl

Het werd een super gezellige middag in dit als piratenschip ingerichte hotel. Mensen die elkaar alleen via Facebook kenden, konden nu met elkaar hun ervaringen uitwisselen.
De middag werd rond 18.00 uur afgesloten met een geweldig buffet, waaraan kosten noch moeite waren gespaard. Heerlijk, heerlijk en nog eens heerlijk, keuze voor elk wat wils. En aan de gezichten te zien had ieder zijn of haar lekkerbeetje wel weten te vinden.
iedereen was het er over eens: Dit is een zéér geslaagde dag die moeilijk zal zijn te overtreffen en langzaam, vaak met tegenzin, werd door de meesten de terugreis aanvaard.
Er wordt gefluisterd dat een aantal Denemarkenvissers dit evenement nog eens dunnetjes over willen doen op de zeebaarsdag van Bas Arkenhout in Colijnsplaat, zaterdag 23 maart a.s. De nieuwe zaak van Bas Hengelsport wordt dan heropend (met diverse zeebaars workshops) op een ander adres!
http://www.basshengelsport.nl/

Na afloop bleven de sportvissers die een overnachting hadden geboekt nog een poosje met mekaar keuvelen, waaronder ook ik met mijn vismaatje Wim. En zoals het meestal wel gaat, werd het na gelang de avond vorderde steeds gezelliger, waarbij Wim moeilijk uit de touwen te houden was.
Dat de wereld wel erg klein is, werden we ook deze keer weer gewaar.
In gesprek met het tweetal uit Texel, kwam ter sprake dat ik vroeger in een redelijk bekende band had gespeeld. Plots kreeg Dick de koude rillingen op zijn armen, hij was er bij toen we in de zeventiger jaren 2x een heel seizoen in Valkenburg speelden, waarna er een hele hoop jeugdsentiment bij ons beiden naar boven kwam.
De avond werd gezellig afgesloten met een uurtje muziek van onze band die door Bjorn via Youtube over de boxen werd geslingerd, tezamen met een goed getapt glaasje bier en bij sommigen iets sterkers.

Ook wat ons betreft een heel geslaagde dag met een zeker zo geslaagd einde.
Toen we de volgende dag na een heerlijk ontbijt weer richting Limburg reden, kwamen de indrukken steeds weer bij ons terug.

Wij danken Kees, Ingrid, Bjorn en Joyce voor de goede organisatie en uiteraard voor de gezellige dag en wensen Willy héél veel succes met het ophalen van geld voor de research van het uitbannen van kanker.

 

 

De locatie van de contactdag

Voor iedere deelnemer een naambadge, 5 consumptiemunten en een loterijlotje

gezellig druk en een presentatie van diverse home-visvideo’s en foto’s

mooie bar en een erg sfeervolle inrichting!

Tussendoor werd een snack geserveerd

roze is de kleur van…..

Leo Stoutjesdijk met een mooie range aan kunstaas en hengels

Die twee hebben weer snode plannen!!
Even later heb ik Ninja gestrikt om foto’s te maken voor me. Mede dank zij hem hebben we nu een mooie foto-reportage!


Deze hengel breekt niet hoor Richard! Leo demonstreert dat hier even.

Erg mooi kunstaas!

Maatse aasvis!

Om in te bijten!

Demo zelf gieten van rubber kunstaas door Joachim Hautekeete en Christophe

zien er wel erg vangerig uit! Op verzoek ook in roze verkrijgbaar…

Peter Gerits heeft het uitstekend naar zijn zin

Els verzorgde de tweedehands-tafel en de Alpe d’Huzes actieartikelen

Een uitgebreide prijzentafel met dank aan de sponsors!!

Willy Gryp bedankt alle aanwezigen voor de grote opbrengst voor het Alpe d’Huzes project, hij neemt ons in gedachten mee de berg op straks, mooi gesproken Willy!


Bjorn in zijn element bij het buffet

Mijn vismaat is tevreden, smakelijk Dirk!

Moe maar voldaan aan het eind van de dag…

Iedereen bedankt voor zijn/haar inbreng!!