Hengels en Molens

Hengels:

Voor het vissen op gul in de Langeland Belt voldoen spinhengels met een vermogen tussen de 50 en 150 gram uitstekend.
Zelf vis ik sinds 2014 met spinhengels van Westin.
Een 2-delige spinhengel van 2,44 meter, 8-10 lb en 40-130 gram. Loodkoppen en pilkers van 150 gram zijn er ook zeer goed mee te vissen, je moet er alleen niet uit volle kracht mee gaan gooien.

  • Kinetic Edge Dynamic Spin
  • Kinetic Edge Dynamic Spin

In 2015 heb ik een Tenryu el Grande Diablo aangeschaft (ambtsjubileumgeschenk)
Ik vis die met een Daiwa Certate 4000. Ik vind het een hele mooie set waarmee ik de beten erg goed voel en de vissen goed kan drillen.

Voor de platvis gebruiken Ingrid en ik 6-voets kayak-hengeltjes van het merk Rovex. Deze korte hengeltjes voldoen uitstekend voor het driftend vissen op platvis, zelfs een kleine platvis trekt het hengeltje nog mooi krom!

Vanaf 2018 is de Fishkix Objector S1 toegevoegd aan de hengelvoorraad. Deze heb ik speciaal aangeschaft voor het vissen met de grotere shads, onder andere de Savage Gear cutbaits. Het is gebleken dat het vissen met grote shads vaak de grotere vissen in de boot brengt!

Molens:

Elke (spin)molen in de formaten 4000 tot 6000 voldoet in principe. Spoel wel de molens na gebruik goed af want zoutwater is funest voor je molens!

Zelf gebruik ik sinds 2015 de Daiwa Certate 4000. Dit is een perfecte molen, past goed bij de hengel en vist erg prettig.

De molens zijn voorzien van de nieuwe generatie gevlochten lijn, Nanofil van Berkley in de klasse 12 tot 20/00, dat is zwaar genoeg om de grootste gullen binnen te krijgen.
Ik gebruik wel altijd een voorslag van ca 1 tot 1,5 meter fluorocarbon 40 tot 50/00. De Deze bevestig ik met een FG-knot aan de gevlochten lijn.