Raymarine Dragonfly 7Pro

Tijdens de vakantie in augustus 2017 een keer opgestapt bij Roelof op zijn boot. Daar gezien dat de Dragonfly met chirp-sonar wel hele mooie weergave heeft van scholen vis. Een speurtocht op internet gedaan en na lang wikken en wegen uiteindelijk de knoop doorgehakt en een Dragonfly 7Pro gekocht om als sonar te gebruiken naast mijn Humminbird die ik dan voor GPS gebruik.

Droog oefenen thuis met de transducer in de vijver, daar zit vis genoeg in dus dat zou moeten lukken. De diepte is ca 120 cm en de transducer hangt op 30 cm.

De eerste indrukken zijn zonder meer goed te noemen, volop vis te zien op het scherm

Aangezien er WIFI in de Pro-versies zit heb ik een GSM en een Android tablet ernaast gezet en via de (gratis!) Wi-fish app kun je zo de beelden ook op die schermen bekijken.
Leuke bijkomstigheid is dat je op elk scherm een andere weergave kunt kiezen!

Op de Android apparaten kun je zelfs in de historie terug scrollen!

Als je op de play/pauze knop drukt bij het Android toestel verschijnt er een schuifbalk waarmee je terug kunt kijken. Door op het scherm van de GSM/tablet te tikken op de locatie die je leuk vindt kun je een waypoint maken.
Dit waypoint is dan direct te zien in de Dragonfly.
Indien je er een Navionics kaart in hebt zitten kun je dat direct zien op de kaart . Indien je er geen Navionics kaart in hebt zitten kun je toch de coördinaten van dat waypoint tonen en overnemen in je GPS.

Ik heb zeker nog niet alle mogelijkheden uitgetest maar voorlopig ben ik uitermate tevreden met de Dragonfly 7Pro.
Hopelijk werkt het weer mee en kunnen we in oktober de unit in de praktijk op Langeland testen.

Update november 2019:
Inmiddels al veel screenshots gemaakt met de Dragonfly en ik ben er zeer tevreden mee, het apparaat doet waarvoor het aangeschaft is, de bodem aangeven en ook vis 🙂
Hier een selectie van screenshots die gemaakt zijn tijdens de verschillende vakanties:

Testen op zoet water, dit is een school vis op het Hollands Diep.

Langeland Belt 2018-2019